Restauracja Klein Zakopane ma zaszczyt zaprosićPaństwa na niezapomniane Przyjęcie Wigilijne 24 grudnia 2012 o godzinie 18.00-tej.
Hej kolęda,kolęda…..Naszą domeną jest organizowanie wyjątkowych spotkań wigilijnych.Światło świec,drewniane wnętrza,choinka i siano pod płóciennym obrusem są tylko namiastką klimatu jaki panuje podczas wigilijnych przyjęć w jedynej góralskiej restauracji Klein Zakopane w Holandii.
Dysponujemy dwiema salami,zawsze potrafimy dopasować wielkość wnętrza do liczby gości co sprzyja utrzymaniu rodzinnego i ciepłego klimatu.
Przy wigilijnym stole goście słuchają kolęd,dzielą się opłatkiem i składają sobie życzenia.
Na przywitanie;
Grzaniec Góralski (rozgrzeje w grudniowy wieczór niejednego Gościa)
Menu;
Kompot z suszonych śliwek
Barszcz z uszkami lub grzybowa z łazankami
Panga filet
Łosoś z migdałami
Pierogi z kapustą,cebulą i grzybami
Ziemniaki z cebulą i frytki
Surówki
Jajka faszerowane
Galaretka z łososiem
Makowiec
Cena € 40,- od osoby w tym 2 napoje na życzenie(wino,piwo, sok lub napój chłodzący )
Rezerwacja do 18 grudnia 2012 przelew na konto;
Hof van Giesbeek 31 50 85 177
TEL.0313-632928 lub 06-23055105
Kerst in Polen
Kerst, het belangrijkste feest in Polen, is een familiefeest en wordt steeds op de traditionele wijze gevierd. In Polen begint kerst op de avond van 24 december. Kerstavond heeft in Polen de naam “Wigilia”.
Wigilia is het heiligste voor iedere Pool, zelfs voor diegene, die zich het gehele jaar geen gedachten over het geloof maakt. Bij het eten komen veel gerechten op tafel, vroeger was het traditiegetrouwd twaalf of zeven gerechten, nu wordt niet meer op het getal opgelet. Er is altijd soep: barszcz (rode bieten soep) of paddenstoelensoep. Men eet geen vlees, dus wordt vis geserveerd. Het is bijna altijd gebakken of gekookte karper (traditie!). De andere traditionele gerechten zijn: kool met erwten, pierogi (deegwaren gevuld met paddenstoelen of met kool), haringen op vele wijzen bereid, groentesalade, compote van gedroogde pruimen en veel gebak. Er is er altijd één met papaver. Een traditionele koek is rollade van gistdeeg die voor het bakken gevuld wordt met gemalen papaver gemengd met suiker, rozijnen en walnoten. Regionaal zijn er ook verschillende mousses met papaver geserveerd. In het midden staat een bordje met opłatek (een soort kersthostie, waarmee wensen worden gedaan).